Doğayla iç içe kalıp huzuru buldunuz. Peki karnınız aç mı kalacak? Tabiiki de hayır. Tabiatın içinde keyfinize keyif katacak 3 lezzeti sizin için hazırladık. Ateşi yakın, pişirmeye başlayın ve keyfinize bakın.
1- Yumurtalı Muffin Burger
Havaların
güzelleşmesi ile yapılabilecek en güzel hafta sonu planı olsa gerek: Şehir
gürültüsünden, hava kirliliğinden ve insan kalabalığından kaçarak doğayla
kucaklaşmak; birkaç gün oksijen ve yeşilin içinde bulunmak.
Bize daha giriş cümlelerini yazarken bile
heyecan veren bu aktivite hakkında uzun uzun konuşabiliriz. Ama odağımız
yemekler, amacımız huzur verici olan kamp aktivitenizin midenize de huzur ve mutluluk
getirmesini sağlamak.
İlk
önerimiz; Yumurtalı Muffin Burger! Dikkat;
ekmek değil, muffin. Onu da kamp alanında pişireceksiniz 😉
MALZEMELER
- · 2 su bardağı un
- · 3 çay kaşığı kabartma tozu
- · 1 yemek kaşığı şeker
- · 6 yemek kaşığı süt tozu
- · 2 çay kaşığı karabiber
- · 4 yemek kaşığı çiçek yağı
- · 1/2 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
- · 1 su bardağı su
- · 12 adet köfte
- · 12 adet yumurta
Muffin hamurunuzu hazırlamak için, orta boy
bir kasenin içinde un, kabartma tozu, şeker, tuz, süt tozu, kara biber ve çiçek
yağını karıştırın.
Kuru hamur karışımınızın üzerine yarım bardak
su dökerek karıştırın. Bardağınızda kalan suyu yavaş yavaş, her seferinde birer
yemek kaşığı olarak karışımınıza ekleyin, karıştırmaya devam edin. Karışımınız
sulu bulamaç kıvamını alıncaya kadar suyu ekleyin.
Muffin bulamacınızı, önceden yağladığınız
parçalı tavanıza yavaş yavaş dökün. Bu miktardan toplam 12 muffin parçası elde
etmeniz lazım. Muffinlerin her iki yüzü de altın-kahverengi rengine ulaşıncaya
kadar pişirin.
Muffinlerinizi parçalı tavadan alın.
Yumurtanızı, muffinleriniz ile aynı boyutlarda olması için aynı parçalı tavada
pişirin. Bir yandan da köftelerinizi pişirin.
Muffinlerinizi ortadan ikiye bölün; köfteyi ve
yumurtayı yerleştirin. Kahvaltılık muffin burgeriniz artık hazır!
Afiyet
olsun!
2-Patates Bohçası
Malzemeler:
- 10-15 adet küçük boy taze
patates (ikiye bölün)
- 3 çorba kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 6 diş ayıklanmış sarımsak
- 1 çay kaşığı doğranmış
taze kekik
- 1/2 çay kaşığı iyice
doğranmış biberiye
Nasıl Yapılır?
- Patatesleri geniş bir tencereye
koyun. Tuz ve patatesleri 1 parmak geçecek kadar su ekleyin. Ateşin
üstünde kaynayana kadar tutun. Kaynadıktan sonra kamp ateşinizin daha az
sıcak olan bir kısmına tencerenizi çekip 10 dakika daha kısık ateşte
kaynatın. Daha sora tencerenin suyunu boşaltın. Kalan malzemeleri de
(sarımsaklar hariç)) patateslerin üzerine ekleyip karıştırın.
- Alüminyum folyolarınızı kare
şeklinde kesin. Her bir kareye (kişi başı ne kadar yiyecekse) patatesleri
pay edin. Her bir patates yığınının üzerine birer diş sarımsak ekleyin.
Kare folyoları büzerek ağızlarını kapatın.
- Harlı bir ateş oluşturun.
Patates bohçalarınızı bir ızgaraya dizip ateşin üzerine koyun. Ara sıra
çevirerek 15 dakika daha pişirin.
- Bohçaları tabaklara servis edin.
Folyo bohçalarda biriken buharı çatalla delerek salın ve bohçalarınızı
dikkatlice açın.
Afiyet olsun
🙂
3-Pilav
Kamp yaparken hazırlanabilecek kolay bir tarifdir pilav.
Bunun için ihiyacınız olan malzemeler bir tencere ve bir kase pirinç.
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz – isteğe göre
Nasıl Yapılır?
Tencereye tereyağını koyun. Daha sonra 3 su
bardağı sıcak suyu tencereye dökün ve aynı zamanda pirinçleri de tencereye
boşaltın sonra da tuzu ilave edin. Suyunu çekene kadar ateşte bekletin.
İşte hazır afiyet olsun!
Derleyen: Berat Dak
Yorumlar
Yorum Gönder