VİZELERE ÇALIŞMAKTAN DAHA KOLAY YEMEK TARİFLERİ






VİZELERE ÇALIŞMAKTAN KOLAY YEMEK TARİFLERİ
            Anca ocağından çıkıp, memleketinden uzak şehirlere gurbete giden üniversite öğrencilerimizden bahsediyoruz. Lise hayatının sonuna kadar evinden ayrılmamış, fastfood yeme alışkanlığı olmayan, ev yemekleriyle büyüyen gençlerin, üniversiteye adım attıktan sonra akıllarında tek soru oluyor, bugün ne yiyeceğim ben? İlk sene yurt yemeklerine alışmaya çalışan üniversite öğrencisi, genellikle ilk yılın sonunda yeter artık! Diyerek kafa dengi arkadaşlarıyla eve çıkmaya karar verirler. Okulun o yoğun stresinden sıyrılıp eve geldiklerinde yemek bekleyen öğrenciler evde yemek bulamayınca ya dışardan söylerler ya da evdeki imkânlarla karınlarını doyurmaya çalışırlar. Peki, öğrenci ne yer? Okuldan yorgun gelen veya sınav zamanlarında yemek yapmaya vakit bulamayan öğrenciler pratik yemek tariflerine yöneliyor. Kolay ve hızlı şekilde hazırlayabileceğiniz yemekler ile dışarıdan siparişe veya yumurta yemeye son verebilirsiniz. İşte basit tarifleri ile kısa sürede sofranızda olacak yemekler…

TAVUKLU ERİŞTE

Malzemeler

Kuşbaşı doğranmış tavuk eti (but ya da göğüs olabilir) (300-350 gr kadar), 1 avuç erişte, havuç, biber, taze soğan, tuz, karabiber

Yapılışı

        Tavanız ısınırken, tavuklarınızı soya sosu ve pul biberden oluşan sos ya da köri ile tatlandırabilirsiniz. Bu esnada kaynayan suya eriştelerinizi atın ve karıştırın. Isınan tavaya çok az yağ koyup tavukları içine atın. Ardından tavuklara doğranmış havuç, soğan ve biberleri ekleyin. Tuz, karabiber ve eklemek istediğiniz, tavuğa yakıştırdığınız diğer baharatları katarak karıştırın. Haşlanan erişteleri kevgir yardımıyla suyunu çok fazla süzdürmeden tavukların üzerine alıp karıştırın ve afiyetle yiyin.




YOĞURT ÇORBASI

Malzemeler

 1,5 su bardağı yoğurt, 5 yemek kaşığı pirinç, 1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı un, 6 su bardağı su, tuz, kuru nane.

Yapılışı

Bir tencereye suyu koyarak kaynatın. Ardından kaynayan suya piricinizi ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin. Diğer yandan bir kaba yoğurt, yumurta sarısı ve un koyup karıştırın. Ardından bu karışıma çorba için hazırladığınız sudan 1 kepçe koyun ve ılımasını sağlayın. Sonrasında hazırladığını yoğurtlu karışımı çorbanızın içine azar azar ilave edin ve hızla karıştırın. Bu sırada çorbanıza kuru naneyi ilave edin. Ara ara karıştırarak kaynamaya bıraktığınız çorbanızı, kaynadıktan sonra ocaktan alın. İsteğinize göre tuz ilave edin.


TOST MAKİNESİNDE PİZZA

Malzemeler

2 adet yuvarlak lavaş, domates, biber, sucuk, rendelenmiş kaşar peyniri, zeytin, mısır, ketçap

Yapılışı

Öncelikle 2 lavaşınıza da dilediğiniz miktarda pizza sosu yerine geçecek ketçabı sürün. Ardından lavaşlardan birine kaşar peyniri ve diğer malzemeleri dilediğiniz şekilde dizin. Diğer lavaşı malzemelerin üzerine kapatın ve ısınmış tost makinesine dikkatli şekilde yerleştirin. Peynirler eridiğinde pizzanızın pişmiş demektir. Sonrasında hazırladığınız lavaş pizzayı üçgen dilimlere bölüp afiyetle yiyin.

HER ŞEYİN BİR KOLAYI VAR: KOLAY KUMPİR!

Malzemeler

3-4 Adet Patates,1 Kase Kaşar peyniri (rendelenmiş),2 Yemek kaşığı tereyağı, Sosis, Salça ya da rendelenmiş domates, Tuz

Üzeri için;
Bezelye Havuç
Mısır
Kornişon turşu
Dolma yeşil zeytin
Ketçap, mayonez

Yapılışı

Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup, bir kapta ezin. İçine rendelenmiş kaşar peyniri, tereyağı ve tuz ekleyip karıştırın. Sonra geniş bir tepsiye alıp yayın. Bir tencereye yağı koyun ve salçayı ekleyip karıştırın. Biraz sıcak sıcak su ekleyip, dilimlenmiş sosisleri içine atıp pişirin. Sosisleri patatesin üzerine yayın. Hazırlarken patatesler ve sosisler soğumuş ise üst malzemesini koymadan bu hali ile fırında 10 dakika kadar ısıtın. Bezelyeyi haşlayın, havuçları küp şeklinde doğrayıp haşlayın, kornişon turşuyu minik küpler halinde doğrayın ve zeytini dilimleyin. Ya da bunları marketten hazır alın, hiç uğraşmayın. Bezelye, havuç, mısır ve turşuyu bir kasede karıştırıp, patateslerin üzerine yayın. Ketçap, ve mayonez ile süsleyin.

MEHMET AK

Yorumlar